diumenge, d’agost 24, 2008

Roma

Roma és una ciutat fascinant. T’enlluerna, t’envolta, t’abraça i si no vas amb compte fins i tot pot arribar a engolir-te. Si ho penses bé se’t fa difícil compendre com ha pogut eixir tota aquesta explendor d’una “cloaca maxima”. És cosa dels humans.
D’allí me n’he tornat amb ganes de tornar a repassar les classes d’italià, amb els peus desfets, el cor atrafegat i amb moltes ganes de tornar amb temps per poder gaudir amb més tranquilitat. M’he portat cap ací, palaus, fonts, places, villes i temples, i un llibret de poemes. No es pot anar a Roma i no tornar ple de poesia.
Roma è chiusa dai monti
Visibili soltanto
Se il cielo è terso
In tutti e quattro i punti cardinali.
Dall’alto del Gianicolo
Vedo un paesaggio pieno
Di tutti quanti i segni
Dell’esistenza umana sulla terra:
Le case e i monumenti,
Militari in concerto con i fiati,
Le automobili e i camper
Che vendono gelati,
Incontri casuali tra ex amanti
Che non si vedono da mesi.
Di tanto in tanto gli alberi
Le zone d’ombra e i boschi
Di questa mia città da dentro a fuori.

Carlo Carabba. Gli anni della pioggia.


13 comentaris:

Giorgio Grappa ha dit...

Una ciutat bellíssima en un país ple de contradiccions. Impossible, viure a Itàlia; però impossible, també, viure sense Itàlia.

Anònim ha dit...

Es preciosa, me sumo a tu opinión sobre esa bella ciudad... mmmm.. es una ciudad contagiosa, tanto arte, te hace sentir bella¡¡ Gracias por la música de esos versos.

Muchos besitos y me alegro que hayas disfrutado de estos días.

Deric ha dit...

entenc perfectament aquesta sensació que dius, jo he estat 3 cops i sempre hi tornaria.

Marina Culubret Alsina ha dit...

no he estat a Roma....encara...! ui! i no és que em faci pigrizia ni res d'això... i mira que el nom d'aquesta ciutat ja és maco de per sí, sobretot llegit al revés! :-)

en fi,
algun dia, algun dia...

(per cert....m'he mudat a un nou refugi...)

una abraçada fresqueta,

Anònim ha dit...

Yo también me sumo a tu opinión y sensaciones sobre Roma. Poco a poco, tras esta larga ausencia, me voy reincorporando a la actividad Bloguera. Mañana reabriré los comentarios en mi Blog.
Un abrazo lleno de afecto, Joan.
Hannah

Anònim ha dit...

Jo tot just torno avui a blogolandia, i veig que també estàs mig desparegut :)) No he estat a Roma, bé, no he estat a Itàlia, i no tinc vergonya perquè de fet allà hi viu un femiliar molt proper. S'haura de trobar el moment ;) Una abraçada!

JoanAlbor ha dit...

giorgio,brisa, deric, marina, hannah, moonsa una abraçada forta per a tots ... i com diu moonsa "estic mig desaparegut" de la blogosfera... feina i altres cosetes que de tenta en tant et fan que gires per altres voltants , però sempre amb un peu encara posat per ací. Gràcies pels vostres comentaris i les vostres visites... :)

Anònim ha dit...

Bueno, pues un saludo cálido y a ver si te dejan las ocupaciones para posarte con los dos pies por aquí otro ratito, que se te extraña, amigo.
Un abrazo
Hannah

Vela ha dit...

No he ido a Roma, es un viaje pendiente. Viajes esperados como este..., al igual que personas esperando que las conozcamos, hacen que la vida tenga algo más de valor. Son sueños factibles. ¿por qué no teñirnos de ellos?

Quico Ventalló ha dit...

Que tinguis bones festes i un millor any, Joan!

MeiAlbiol ha dit...

Participo poc al blog però solc entrar a sovint. El nom de "l'estació" m'agrada moltíssim i em fa molt interessant el lloc.

T'he deixat un meme... un petó ;)

Anònim ha dit...

Nunca he estado ahí, pero me encantaría.... Sus paisajes, su mar, su todo....

Y sí me imagino que es maravillosa!!!

Un fuerte abrazo, y una invitación por si gustas visitarme, que he vuelto!!!

htto//consalenloslabios.blogia.com

Jesús M. Tibau ha dit...

ja vaig quedar fascinat pels seus carrers de la part antiga, pel trastevere, pel Campo di Fiori, per la Piazza Navona...