dissabte, d’abril 09, 2005

Si només fora sexe et diria t'estime.

01-courbet25.jpg Posted by Hello

En les relacions personals potser és on més diferències trobem els uns amb els altres. No és el mateix nàixer i viure a una gran ciutat que a un poble menut o una ciutat mitjana. Tampóc haver crescut jugant al càrrer que en una guarderia. Les creences, els ritus i els costums familiars també ens determinen, ni per a bé ni per a mal, a la fí sempre som nosaltres qui escollim posar les coses a una banda o altra. Però no podem obviar que totes aquestes coses i d’altres ens afecten en certa manera. Convencionalismes, tabús, eufimismes, educació, espiritualitat, tots eixos conceptes tan abstractes tenen un força increïble al llarg de la nostra vida i activen els mecanismes de la nostra consciència.

"Els seus noms no eren res, i per tant el anomenarem A i B , el lloc on es conegueren tampoc té cap importància , ni tampoc sabíen del passat o del futur de cadascun. Es van reunir pel desig momentani de dues pells que s’atrauen i es complauen en un frec instintiu. Van quedar en una hora i un lloc determinat, a penes van parlar, qui sí ho va fer van ser els seus cossos, les mans, els llavis, els peus, les carícies, el sexe.
La primera vegada deixà el regust desconcertant d’un àpat, de la picadeta que fas abans del menjar i t’obri la gana. Malgrat que tots els menjars solen ser semblants sempre tenen un gust diferent algun ingredient o condiment que els fan diferents, tal volta una miqueta més de sal o de pebre.
Poc a poc les pells començaren a conéixer-se , anàven posant noms als plecs , a les pigues , a les marques que va deixant la vida. Tanmateix ni A ni B sabien més enllà de les hores en que es compartien, la resta del temps en què no eren junts no existien per a cap d’ells.
No obstant malgrat l’acord establert en silenci que marcava la llibertat de A i B, els cossos anaven fent camí, establint lligams i sentiments conscients però muts. El cor sempre va pel seu camí, amb el seu llenguatge tan dissemblant i solt que res té a veure amb la reflexió i la ment.
Havia d’arribar el dia en que no sé si fou A o B exhausts de la batalla digué: Mai m’has dit t’estime o alguna cosa semblant!
Anem a posar, A pensà: Si només fora sexe et diria t’estime."


Recorde una pelicula que es deia “En la boca no”. Dos persones tenien una relació únicament sexual. Els seus cossos s’havien explorat i conegut de mil maneres i havien bussejat profunditats desconegudes. Per a un d’ells besar significava la barrera que establia la línia entre el sexe i l’amor. No obstant eixa línia ja feia temps que s’havia traspassat sense ser-ne o voler ser-ne conscients.
Crec sempre i quan es tracta de qualsevol relació mutuament volguda i acceptada (mai obligada per cap de les parts) sempre hi poses sentiments, en qualsevol relació sexual sempre ames d’una manera o altra, per això és quasi impossible mentir en eixos moments.

I Per això mateix no concep el sexe sense amor, tanmateix si crec en l’amor sense sexe.

37 comentaris:

Anònim ha dit...

Pot haver sexe sense amor, però la barrera si es va repetint la trobada es traspassa sempre, es inevitable establir vincles que no cal que siguin d'amor de parella.
En canvi l'amor sense sexe en el cas de que aparegui l'atracció o la necessitat de tocar pell(almeny per part d'una de les persones implicades) és molt dur de sostenir (recordo la pel.lícula "Carrington").

Anònim ha dit...

Jo estic amb l'Elisenda, pot haver-hi sexe sense cap mena d'amor, però només un cop. Tot i que per mi, ja hi ha d'haver quelcom especial entre dues persones per fer sexe. A partir de la segona vegada, ja hi ha un lligam de sentiments.
També estic d’acord en que pot haver-hi molt d’amor entre dues persones, però no haver-hi desig sexual.

arsvirtualis ha dit...

Sexe sense amor, possible i factible. Passada la rauxa de la descoberta corporal i instintiva, el desig es mort. Crec que no es pot evitar un lligam, ni que sigui inconscient perquè la pell té memòria.
Amor sense sexe, un compartiment molt especial de l'amistat.

Anònim ha dit...

En "Pretty Woman" también la protagonista dice esa frase de: lo hago todo pero nunca beso en la boca. Es un texto que me ha hecho pensar Joan. Yo creo que el sexo con amor potencia el disfrute. Que como han dicho antes la piel tiene memoria. Y que aunque se puede tener sexo sin amor como dices debe ser duro de sostener.

El amor lo abarca todo y por tanto también el amor sin sexo puede ser de lo más pleno y llenarte intensamente. A estas alturas creo que me he perdido así que lo dejo aquí. :) Un beso.

Anònim ha dit...

amor i sexe.. són coses que van molt unides, tanmateix, alhora que les separen un fil massa prim. per mi encara és poc entenedor que hi pugui haver sexe sense amor, potser perquè la millor manera de disfrutar del sexe sigui amb amor.. vés a saber, però encara m'agrada pensar-ho d'aquesta manera.

Quico Ventalló ha dit...

Una pelicula que em va impactar molt va ser:"al norte del lago Kasba".El que al principi era burla i abús al final acaba sent passió trágica. L´instint primari del sexe pot derivar irremisiblement en amor i dependència. sino es dona aquesta circunstància, la de reconversió del sexe vers l'amor, la cosa té poc futur...a mi es que gairebé ja no m'agrada res (ningú), em sembla que estic acabat, sort en tinc de la meva plantació de tomaqueres, que es la ilusió de la meva vida i el lligam indestructivle que em lliga a aquest món terrenal, que Déu va tenir a bé inventar-se amb l'elogiable inteció de que els bloguers catalans i extrangers, omplíssim tones de posts intentant explicar l'inexplicable. Jo crec que Déu va perdre el llibre d'instruccions
el cinquè dia de la Creació i llavors ho va acabar amb un a esperdenya i una sabata i ara nosaltres tenim una feinada de collons per intentar veure com funciona la cosa...en fi.

pentesilea ha dit...

el sexe pot prescindir de l'amor si el volem només una estona...
Vint-i-quatre hores de plaer no són possibles sense amor ;-)

una altra cosa és que mai en vulguem prescindir...

Anònim ha dit...

Particularmente no concibo el sexo sin amor, por una razón, y es que en la unión sexual se comparte algo más que el cuerpo (opinión personal). Sí puede darse amor sin sexo, yo lo he experimentado y es posible aunque no perfecto, pero el amor auténtico todo lo supera...

Besitos :)

Anònim ha dit...

Jo es que fa molts anys que faig sexe amb amor, o el que és el mateix: faig l'amor. Així que no puc opinar gaire...

Anònim ha dit...

Suposo que el sexe és possible sense amor, però és infinitament millor si hi ha amor, crec, perquè quan estimes algú, no només busques el teu plaer, sinó que vols donar plaer, i la comunicació dels cossos és molt més forta. És una opinió. Cadascú fa el que vol o el que pot

RUFUS ha dit...

De sexe sense amor n’hi ha de molts tipus. No és com l’aigua (transparent, incolora, insabora). Pot haver sexe sense amor fantàstic i sexe sense amor avorrit i buit. També és una qüestió de respecte, sexe sense amor però amb tendresa (¿perquè no és pot estimar amb bogeria només duran cinc minuts?)
. Em sembla que hi ha molts perjudicis per culpa del discurs oficial de l’església que de forma inconscient ho embruta tot. Jo crec, que en el moment en que voluntàriament vols mantenir una relació sexual amb una persona (cosa d’extrema intimitat) ja es pot dir que l’estimes una mica (però això depèn de la sensibilitat de cadascú). D’acord, el sexe amb amor és el paradís a la terra però el sexe per plaer (amb respecte i complicitat) tampoc està gens malament.

Anònim ha dit...

El sexe sense amor és sols una pràctica física, que bé, dona plaer; però no omple...és com buit...
I l'amor sense sexe (sense la pràctica de sexe és possible, però sense el desig no ho tinc massa clar)... per què quan estimes a una persona també la desitjes, i t'atrau sexualment,no?
Un petonet!!

Anònim ha dit...

A veces nos perdemos tanto en las palabras y les tememos tanto que nos da miedo decirle a alguien "te quiero" porque asusta. Si decimos o escuchamos "te quiero" sin sentir que es una obligación, un "para siempre", seguro seríamos más libres para amar y sentir. El sexo sin amor existe, no me gusta; el amor sin sexo también pero algo le falta.
Amor es un conjunto que encierra todo incluso ausencia, pero mejor en compañía, cierto?
Un abrazote y besets :))

JoanAlbor ha dit...

Uff acabe d'arribar de la feiena després de quasi un mes de vacances ;)(o ho sabieu eh?) doncs bé ja us ho contaré però clar vaig de cap ara. Gràcies pels vostres comentaris els he llegit però no puc ara deixar-vos un comentari com us mereixeu. Ho faré només puga. El que sí veig de forma generalitzada és que tendim a disperasar les dues coses. Jo volia dir que encara que siga una relació esporàdica i única en eixe moment també entren en joc els sentiments perquè sinó no m'explique com podries gaudir i fer gaudir, això ja implica voler que l'altre persona estiga bé i per tant també és una formad'amar no cregueu? Abraçades i besets i us comente només puga, i us visite que fa dies que no ho faig a alguns de vosaltres :)

Anònim ha dit...

Bé, són conceptes diferenciats, sí.
Per mi pot haver-hi amor sense sexe i sexe sense amor, tot i que quan les dues coses conflueixen és realment el súmmum.
Per desgràcia, a vegades semblen massa unides, i no té tant a veure estimar i anar al llit amb algú. Ho dic pel concepte "infidelitat": a vegades és infidel qui se'n va al llit amb un altre i no pas qui deixa d'estimar o respectar a altri...

Ismene ha dit...

La veritat és q a mi també em costa concebre el sexe sense amor...no sé,pot ser que siga un plaer al q tenim tots dret,però és com tot...fer per fer no té trellat.La màgia d'eixe moment no és una altra que entregar-se dos cosos enamorats...així ho vec jo.

Molt bonic el q has escrit :).

Besos!!

Anònim ha dit...

Jo em penso que crec en tot: sexe amb amor, sexe sense amor, amor sense sexe, amor amb sexe... la qüestió és sentir. Sentir alguna cosa.
Carrington em va fer patir molt, però em penso que també la vaig entendre molt.

Anònim ha dit...

(Gracias poir la traducción) Precioso cuadro del provocador Courbet que compagina muy bien con el texto. Yo también creo que no es posible el sexo sin amor (sea del tipo de amor que sea), pero sí es posible el amor sin sexo.
Un saludo

JoanAlbor ha dit...

Elisenda "intimacy , molt bona pel·lícula també , pertorbadora si més no. La vaig veure una vesprada que vaig fer fotja a la facultat, hehehe. No sé jo seguesc pensant que fins i tot el primer cop, si és plaent i desitjat també hi fiques amor sinó no seria possible gaudir. Gaudir és un sentiment que necessita d'altres per transmetre'l i sentir-lo. Besets :)

Aurembiaix estic d'acord en què el seguiment i la repetició desenvolupa els primers sentiments , es inevitable matenir-los a distàcia fredament. En canvi si crec que pots amar sens necessitat de practicar sexe, encara que també caldria pensar si una carícia és sexe o no? No recorde Carrington, la cercaré. Besets.

Anònim ha dit...

De qui és el quadre que has penjat al post i com es diu? Suposo que deu fer referència a algun tema de mitologia perque no es gaire normal veure dos dones al llit en un quadre (barroc?).

JoanAlbor ha dit...

Donot: Benvinguda, tu mateix ho dius ha d'haver-hi alguna cosa especial entre dues persones per a fer sxe, i jo a això li dic també "amor", tal vegada amor primerenc, intuït , biològic, innat, però si no és impossible que t'atagar una persona, i per descomptat estic d'acord amb tu es pot estimar molt sense cap sesig sexual. Besest a tu la teua baleneta :)

Arsvirtualis :) com t'has deixat endur per la teua segona "natura"? podríem dir? hehehe Ho has dit claríssim i estic totalment d'acord amb tu. Ni Froid ho hagués dit millor ;) Besets.

JoanAlbor ha dit...

Brisa: bonica, jajaja, felicidades por el añito ... Por supuesto que els sexo con amor potencia el disfrute és mas mantengo que sin amor no se puede disfrutar por eso digo que cuando disfrutas en una relación sexual és porque algo de aamor hbrà, mucho, poco? eso lo ira diciendo el tiempo . Besets :)

Aina i tant que sí , una cosa es que es vulga amagar o negar que estimes quan tens una relació sexual però si no hi existis res crec que ningú pot tindre una relació sexual, a menys es clar que es tracte d'un acte purament bilògic destinat a la reproducció, seria més o menys com nmenjar o veure, que també hi pot ser. No se´hi ha tantes formes de veure-ho. Besets.

JoanAlbor ha dit...

Tristany: Puc dir-te que d'acabat res eh! Em quede impressionat pel teu comentari, i t'ho dic de veritat. I encar que no ho semble compartisc plenament el teu punt de vista. Jo no tinc un jardí, però a la terrassa tinc le smeues plantetes, i cada vegada més són l'amor de la meua vida. :)

Pentesilea: has deixat en l'aire una qüestió molt interessant. per què no hi volem mai prescidir? és en realitat tan important per sentir-nos vius? Jo la veritat no sabria què respondre. besets :)

JoanAlbor ha dit...

Nada por supuesto todo són opiniones personales y por eso me gusta leer los comentarios y lo que escribis, porque los diferentes puntos de vista enriquecen y a veces ves lo que tenias delante y no veieas gracias a que otra persona lo ve. Me quedo con lo último que has escrito.. el amor autentico todo lo supera.. todo, sexo, no sexo, todo. :) besitos

JoanAlbor ha dit...

Frederic: hehehe :) m'has fet somriure i es que és com si et veies la careta que poses (i això que no t'he vist mai) menter ho escrivies.Una abraçada molt forta.
Coubert va ser un pintot realista dels segle XIX si no m'equivoque per a ell el Realisme, segons Courbet, significa afrontar la realitat prescindint de tot prejudici filosòfic, teòric, poètic, moral, religiós i polític. La realitat no és per a l'artista diferent de com és per als altres: és un conjunt d'imatges que capta l'ull. Però si aquestes imatges han de tenir un sentit per a la vida, han d'esdevenir coses, ser, per dir-ho així, recreadas per l'home.

JoanAlbor ha dit...

Rafa: Jo crec que ningú pot fer sexe sense estimar a l'altra persona encara que siga un poquet , un començament d'estimar si vols, però si no fos així crec que es impossible mantenir una relació sexual. Quan algú t'atrau, desitges i l'amor és també desig. Una abraçada.

Rufús. És exactament el que jo volia dir. ës pot amar bojament durant sinc minuts,. Compsrtesc plenamnet el teu punt de vista. THX. Una abraçada

JoanAlbor ha dit...

Lluneta no se´jo seguisc creent o igual és que vull creur-ho que qualsevol practica que t'aporte plaer necessita d'una miqueta d'amor. l'amor és tan ampli i variable, i a més no té perquè ser infinit i durable en el temps. Una altra cosa com crec qu és al que tu et refereixes és mantindre una relació sexual sense que hi jhaj plaer o desig, aleshores no esta`s fent res, ets com quelcom de plàstic, en eixos casos per descomptat no hi ha res. però l'amor també pot ser compartit en una conversa o prenent un café, no creus? besets bonica :)

Aether, me encanat lo que dices, és verdad el amor lo incluye todo incluso la ausencia, (és precioso lo que dices), però incluso la ausencia és compartida, cuando sientes por alguien que no es presente fisicamente , su presencia si esta en tu corazón y quizás pueda ser más fuerte incluso que en la realidad. Un beso :)

JoanAlbor ha dit...

Marcel·li totalment d'acord amb tu amb el terme "infedelitat, crec que la infedelitat es produeix no quan te'n vas al llit amb una altra persona sinó quan mantens les expectatives i enganyes a l'altra persona fent-li creure que la vols. I per descomptat no hi ha major infedelitat que enganyar-se un mateix. Una abraçada amic.

Nafthy :) fer per fer no té trellat, quanta raó tens, és el mateix que si tens una terra i hi plantes coses, jo que sé com les tomaques del Tristany. Ell ho fa amb amor i les seues tomaques sempre seran boniques encara que la collita no siga bona, però si tu fas tomaqueres per fer-les segur que no eixiran bones tomaques, no tindran sabor :) besets boniqueta :)

JoanAlbor ha dit...

Isnel: Jo també ho pense la qüestio és "sentir" i això vol dir donar i rebre sentiments,(com quan veus les roselles al camp , això no és amor? ) aleshores qualsevol opció és bona, sempre que siga una opció lliure i consentida, sinó no és res. besets besets :)

Odyseo: bienvenido, no tienes porque darme las gracias al contario te las doy yo a ti, és un placer teerte por aqui.Jo tambien creo en el amor sin sexo, y tu lo demuestars en michas de tus fotografias a las quales estoy seguro que amas y a traves de las cuales se desprenden muchos sentimientos. Un abrazo . :)

JoanAlbor ha dit...

Papà Gregori si ho dius tu és que és així ;) jo crec que la llibertat i autonomia existeix quan dos persones senten el momemnt d'unir-se d'una o altra manera, no pots gaudir de res plenament, ni dels sexe, ni de la comanyia, ni del silenci , si les dues parts no senten el mateix i desitgen el mateix, perquè aleshores no alguna de les dues parts no es sentirà còmode , bé, i això es nota. besets tiet ;)

Frederic abans te comentat una miqueta sobre Coubert , si cerces a l google pots trobar molts quadres d'ell i també alguns articles, a més crec que a barcelona hi ha una fundació ouna cosa aíxí. Per cert era un poc egocentrista deia que ell era el millor, la veritat és que pel que he llegit sobre ell era molt especial.

Anònim ha dit...

No sé perquè dius lo de la cara quan escrivia el com. Ja estic força curat d'espants, com es diu, no m'escandalitzo gaire facilment i menys per veure dues dones o dos homes o un home i una dona, estimant-se

JoanAlbor ha dit...

No ho deia per això Fredric ho deia perquè t'imaginava amb una careta de tendresa, és clar ;)

Anònim ha dit...

Ah! Si és així... és que això de no veure't la cara quan em parles, em despista, no li agafo els matissos

JoanAlbor ha dit...

Frederic és clar que de vegades és dificil agafar els amatissos perquè aquests no estan en le s paraules escrites sinó en els gestos i clar això pot donar a confusions. Una abraçada ben forta :)

Gregori estàs molt revoltat tu últimament:) bé de vegades els xiquets em de deixar al "papàs" i asl "tiets" que hi juguen i fer la vista grossa :-P

Anònim ha dit...

Sexe sense amor: I TANT! i no per això és menys intens. Crec que el problema és la moral que gasta la nostra societat. Jo crec en les relacions purament sexuals, que no vol dir que no hi hagi sentiments pel mig, ara, no tenen perquè ser sentiments d'estimar, d'estar enamorat. Quan et fiques al llit amb algú és perquè t'agrada, t'atreu, sents el desig. I tampoc necessariament és millor el sexe amb amor. Jo penso que el sexe és més un joc, ganes de passar-ho bé, gaudir i compartir el moment. Connectar, que no estimar. El problema és que tothom lliga sexe i amor, i són conceptes que s'han de saber diferenciar. Si van junts, molt bé, però no has d perdre oportunitats meravelloses pel simple fet de no estimar. Potser soni frívola, però crec que és molt més honest pensar així.

JoanAlbor ha dit...

Benvingida M, en absolut crec que la sinceritat siga mai frívola, simplement tots tenim matissos diferents alhora de realcionar-nos i de comprendre eixes relacions. I allò que tu dius per a mi és simplement una qüestió de matissos. Quan tu dius que en qualsevol relació sexual hi ha de sentiments, per a mi eixos sentiments formen par sempre d'un concepte que es diu amor, atreure't algu, desitjar formen par d'eixe concepte,i encara que siga una relació sexual immediata en esixos moments existeix l'amor. Ja veus crec que només és qüestiosn de matissos. Gràcies per la teua aportació i benvinguda :)

Anònim ha dit...

Who knows where to download XRumer 5.0 Palladium?
Help, please. All recommend this program to effectively advertise on the Internet, this is the best program!