divendres, de gener 04, 2008

Ja està bé home! Ja està bé!

L’esglesia catòlica , que no cristiana, s’ha tornat a manifestar. Més que manifestar a despotricar diria jo, a fer campanya política i fins i tot a insultar.
Segons deia el lema de la manifestació-concentració-encontre era per la “defensa de la família cristiana”

Comencem per ací. Hi ha algun argument o exemple, real I fonamentat en què la “família cristina” haja estat atacada., perseguida, menyprada o se li haja minvat o rebujat algun dret cívil pel fet de ser “cristiana”? Si és així per favor, m’agradaria que ho aclariren i ho denunciaren perquè jo signaria gustós la denúncia.

Però clar , resulta que en llegir i escoltar algunes de les intervecions de la cúpula de l’església catòlica espanyola te n’adones que el tirs no van per ací. L’adjectiu desapareix i el nom “família” passa a ser un substantiu amb un sol significat i excloent : tots aquells i aquelles que no tinguen un pare i una mare casats per l’església no contituïxen una família, o almenys segons ells no poden dir que formen una família. Bé ja em diran com hem d’anomenar a les famílies d’animals a qui ningú els ha casat i els quals a més a més formen famílies monoparentals o amb membres del mateix sexe? amics o amants , ja em veig als cel·ladors de la vertadera família escarbant els baixos dels pingüins a veure si són mascle i femella... O_O ...

Però bé açò té una importància relativa perquè al cap i a la fi tan s’hi val que ells s’entesten en voler ser els amos de la paraula. Aquells que s’estimen i han decidit portar una vida i un projecte en comú seguiran sent família tant si els agrada com si no.
Ara bé quan el senyor Agustín García-Gasco diu :” la cultura del laicismo es un fraude que "sólo conduce a la desesperación por el camino del aborto, el divorcio express y las ideologías que pretenden manipular la educación de los jóvenes", y por lo que "nos dirigimos a la disolución de la democracia". O el senyor Rouco Varela : Constatamos tristemente que el ordenamiento jurídico español ha dado marcha atrás con respecto a la declaración de Derechos Humanos de la ONU”, ens trobem davant d’una clara manifestació purament política, en la qual res té a veure els valors o les creences religioses. Es tracta d’un posicionaments polític sense cap ambigüetat el qual pretén acabar amb els drets democràtics, socials, cívils i humans de milers i milers de persones.

I jo em pregunte: quin mal fa a la “família cristiana” que tots tinguem els mateixos drets? que tots siguem iguals davant les lleis? Em sembla totalment hipòcrita i un insult i atac directe i per tant se’ls hauria de respondre clarament i des de l’estat s’hauria d’impedir que cap euro anara a parar a les arques de qualsevol institució, col·lectiu, fòrum o el que siga que fomenta la discriminació per qüestió de raça, sexe , naixement o pensament.

Ja està bé home! Ja està bé!




PD. Per si a algú pensava encara marcar la casella de la declaració per a l’església ací teniu qui se’ls emporten. Perquè pel que sembla no són d’aquest cristians que treballen solidariament en països o barris on la tasca que en fan juntament amb d’altres persones és tan necessària i valuosa. D’aquests últims és de qui haurien d’aprendre i preguntar-los quin és el vertader significat del nom família.

20 comentaris:

vafalungo ha dit...

Benvolgut Joan: totalment d'acord. Tornava de viatge i teníem la ràdio posada amb uns amics quan vam començar a sentir les proclames d'aquests fanàtics. I ens van espantar. Si fos per ells, crec que encara viuríem a l'edat mitjana. O a la de pedra. No han entés res. Però fa por encara la de gent que tenen darrere. I com encara, gràcies als concordats i acords vergonyosos aconsegueixen ficar el nas en política, educació i altres aspectes on ningú no els ha demanat l'opinió. Tants anys i encara no entenen què vol dir respectar qui no pensa com ells. Quina llàstima.
Una abraçada!

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb vosaltres. Ni un cèntim a l'església. Ja fa anys que els governants haurien d'haver tallat qualsevol lligam amb l'església catòlica. No sóm un estat laic? Tots els diners que ha rebut l'església haurien d'estar a les escoles i a les universitats públiques.

Hannah ha dit...

Puede decirse más alto pero no más claro. No sólo mien ten como bellacos, sino que están inmersos en las leyes demagógicas completas. Pero ¿qué se puede esperar de esos que se acogieron a "una fábula de Cristo" -según Leon X-, para sacer dinero?
Estoy contigo, Joan.
Un abrazo grande.
Hannah

Marina Culubret Alsina ha dit...

Ja ho deia ja l'Arcipreste de Hita...
Hace mucho el dinero
mucho se le ha de amar
(...)
Él crea los priores, los obispos, los abades,
arzobispos, doctores, patriarcas, potestades
a los clérigos necios da muchas dignidades,
de verdad hace mentiras, de mentiras hace verdades.

...i paro perquè ja començo a treure fum i no fos cas que m'enviéssin a l'infern...

Salut, Joan!

OhCapità ha dit...

Bon any nou 2008!!

Fa un temps em vaig passar per un comentari a un brisall de mar, ... mmm, ... ara torno per felicitar-vos l'any, ... i amb el permís que compto em doneu us enllaço al meu bolg.

Salut,

JoanAlbor ha dit...

vafalungo, vidalluna, hannah, marina, ohcapità gràcies pels vostres comentaris que enriqueixen el pensament i la dialectica, gràcies també i benvinguts vidalluna i ohcapità, també per le sfelicitacions de nou any.
comence l'any supose que com tots i totes els qui tenim una vida normal, amb molta feina i no com alguns "defeinats"(ja sabeu a qui em dirigisc). Predoneu doncs que no us puga contestar a cadascú individualment. Una abraçada .

Ramon Aladern ha dit...

Joan, per casualitat he vist que havies tornat al blog. No saps com me n'alegro, de veritat! Segueix escrivint, encara que sigui amb intermitències, que se't trobava a faltar.
Una abraçada i que tinguis un bon any!

(ah, no sé si saps que jo també he obert un blog nou de poesia. De moment estic inspirat, veurem quan dura)

JoanAlbor ha dit...

Ramón quina alegria vore't per ací. Vaig una mica atrafegat però no volia deixar de saludar-te i donar-te una forta abraçada.
Ho he vist amic meu que vas força i bellament ispirat. Vaig fer una ullada encara que no massa profunda a B&N i em va agradar molt. Precisament volia escriure't i comentar-te algunes coses sobre el blog i alguns poemes però vull fer-ho en tranquilitat i temps.
Bon any també pera tu :) una abraçada

isnel ha dit...

Jo amb aquesta gent no puc. No puc i no puc. I ja està. Fa anys i anys que ja no marco la casella, però de vegades em sembla del tot insuficient. Tants cops m'ha passat pel cap desfer-me'n, renunciar-hi, però em sembla que això és llarg i costós. Alguna vegada, per aquestes pàgines dels blogs, s'han donat consells i orientacions sobre la manera de fer-ho. A veure si ho trobo algun dia i m'hi poso d'una vegada per totes. Perquè jo, segons ells, deuré anar de dret a l'infern quan sigui el moment. Em penso que tinc tots els números ;)
Una abraçada ben forta, joan, i que el 2008 et porti tot allò que desitges (i una visiteta cap a les terres del nord no estaria gens malament, eh? que aquí t'esperem amb unes ganes...)

Deric ha dit...

Mai he marcat aquesta casella, primer que venguin les propietats i l'or del Vaticà si no tenen cash, jo no els penso sufragar, a més, com estic excolmugat per pecador...

JoanAlbor ha dit...

Isnel jo també he pensat a fer-ho alguna vegada però la veritat sí és bastant complicat i no sé la veritat si serveix per a alguna cosa en realitat i si això en concret els afecta o els pot dur a reperssar-se les coses. crec que és més efectiu no sufragar-los en diners i contestar-los públicament.
Aixxx si que tinc ganes de visitar-vos sí, no saps com de bé m'aniria unes xicotetes vancances i amb tan bina companyia :) a vore si és fa possible aviat :) besets

deric pecador tu?????? O_O no m'ho puc creure hehehe

Ferran Porta ha dit...

Sembla mentida que aquesta gentussa siguin, justament, els qui es creuen "representants a la Terra" i blablabla. Jo sóc creient, crec en una força superior, en alguna cosa que regeix els nostres destins... i aquesta colla de sàtrapes són uns aprofitats de merda que acabaran a l'infern del qual ens volen salvar. A la mierda!, que hauria dit aquell.
(Perdó, hi ha coses que m'escalfen. Salutacions des de Berlin :-)

Capità Tux ha dit...

Quéééé? Qui m'ha de remenar els baixos a miiiii? Només faltavaaaa! Al qui s'acoste, li arranque la mà d'una becada!

Però què sabran de la família aquests fadrinots malcriats i consentits? Que se'n vagen a pastar fang, homeeeeee!

Princesa ha dit...

D`acord amb tux! (Se dice así?)

Yo con estas cosas, me siento orgullosa de ser radical. Y..., nada demócrata.

JoanAlbor ha dit...

Hola Ferran i benvingut. Sembla que malgrat estar a Berlín el fred no t'ha afectat massa ;) i és normal en escoltar les incensateses que diuen aquests, t'escalfen i amb raó. mira no sé, jo crec que algun moment ens sentim desemparats i ens cla creure en "alguna cosa" que tinga més força que nosaltres. Creure en algú o alguna cosa superior és un tema del qual no n'estic segur mai i no puc dir res anmb certesa. Potser de les poques coses en que crec és en el dubte i a així em va , hehee. una abraçada des de la mediterrània que no cregues últimament també fa bastant fred. :)

JoanAlbor ha dit...

hehehe Tux ja he vist que ets un pingüí ben reguapo/a i no et preocupes almenys jo no et remenaré els baixos i si algú amb sotana ho intenta ja saps "a picotasó limpio" :))))

JoanAlbor ha dit...

Ho has dit molt bé princesa tanto en catalàn como en castellano. Comparto contigo plenamente tu posición hay cosas en que ser radical és la única manera de darle valor a la "democracias". Un abrazo

Anònim ha dit...

Quan veig akests personatges em fico de mal humor...

Mariona ha dit...

Pel que fa als dubtes que teniu sobre si "donar-se de baixa" de l'església catòlica serveix d'alguna cosa o no:

em fa l'efecte que sí qeu serveix. no sé on he sentit que reben diners de l'estat en proporció als afiliats que té.
O sigui, que segurament si tots els ateus o agnòstics fessin l'esforç (dic esforç perquè m'han explicat que és un procés molt complicat perquè no volen perdre adeptes) al final aquesta religió perdria molts dels privilegis que actualment encara conserva des d'època antiga.

Bé, ànims per l'apostasia!!! jo tinc la sort que vaig néixer en democràcia i, sobretot, que els meus pares van decidir que, si voldria apuntar-me en algun grup o algo, ja ho faria de gran. Des d'aquí un agraïment als meus pares per no batejar-me.

JoanAlbor ha dit...

sensefersoroll jo també , també, benvingut per ací encara que siga de malhumor però que només siga en aquest cas ;)

mariona doncs sí has tingut molta sort i ja pots donar gràcies als teus pares. Pel que fa a l'apostasia sí es veritat que es pot fer però també que els expedients i la via per a fer-ho és tota uan série d'impediments i de temps que a les acaballes fan que qui ho deman acabe desistint , pel que tu dius. Una abraçada